Preskočite na glavni sadržaj

Jasna Bilušić & New Deal nastupaju u dvorani Park

Veliki koncert jazz sastava Jasna Bilušić & New Deal održat će se u subotu, 27. listopada, u dvorani Park (Purgeraj&Park). Koncert će početi u 21,30 sati.
vrijeme: 27.10.2012. 21,30 h
mjesto: Novi Sad, Serbia
url: http://www.perart.org/

Program ovog sastava klasične formacije jazz-trija, odn. jazz-kvarteta repertoarno izlazi iz strogih stilskih odrednica; kroz odabir popularnih kompozicija u rasponu od npr. Burta Bacharacha, preko Madonne, Paula Simona, Vana Morrisona i The Doorsa, pa sve do jazz-standarda kao što su npr. Caravan, Just one of those things, I've got the world on a string ili I'm oldfashioned ili čak izvornih sevdalinki kao što je Što te nema, sastav New Deal potvrđuje sve češću tezu u svijetu glazbe da jazz ne znači što nego kako.

Sastav New Deal odlikuje rafinirani zvuk i komorni pristup muziciranju, te u konačnici zabavan i komunikativan nastup, pogodan i za publiku koja nije isključivo orijentirana k jazz glazbi.

Jezgru jazz-sastava New Deal čine: Jasna Bilušić – vokal, Hrvoje Galler – klavir, Saša Borovec – kontrabas.

Sastav stalno surađuje i s perkusionistom Ninom Mureškićem, te povremeno i s kolegom flautistom Žarkom Hajdarhodžićem, a po potrebi i s ostalim glazbenicima koji prihvaćaju njihov zahtjevni i sofisticirani pristup pomno odabranom glazbenom materijalu.

Posebno za ovu priliku u dvorani Park će biti postavljeni niži okrugli stolovi, kao i viši barski stolovi u želji za stvaranjem atmosfere pravih jazz klubova. Zbog kapaciteta dvorane broj spomenutih stolova će biti ograničen, tako da će prvih 36 posjetitelja koji kupe ulaznice dobiti rezervaciju za stol u prvom redu te tako imati priliku uživati u dvosatnom koncertu u savršenim uvjetima za jazz. Broj ostalih sjedećih mjesta je strogo ograničen zbog kapaciteta dvorane od 130 sjedećih mjesta, a ulaznice se prodaju po cijeni od 45 kn u klubu Purgeraj&Park (park Ribnjak).