radionica, kolonija

Prijave za scenarističku radionicu Palunko 9


vrijeme: 17.10.2011. - 21.10.2011.
prijava: 02.10.2011.
mjesto: Zagreb

Nagrađivani domaći scenaristi Dalibor Matanić, Zvonimir Jurić i Tomislav Zajec i ove godine čine mentorski trojac na scenarističkoj radionici Palunko koja će se održati u sklopu Zagreb Film Festivala. Najbolji scenarij s radionice bit će snimljen i prikazan na narednom Zagreb Film Festivalu. Prijave traju do 2. listopada 2011.

Od 17. do 21. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u sklopu Zagreb Film Festivala, održat će se scenaristička radionica Palunko, mjesto za sve koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji. Dvanaest polaznika odabranih putem javnog natječaja u pet će dana radionice kroz praktični rad, uz mentore Dalibora Matanića, Zvonimira Jurića i Tomislava Zajeca, svoje ideje razraditi u filmske scenarije, a najbolji će od njih biti i snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza te premijerno prikazan na Zagreb Film Festivalu 2012. godine.

Sudjelovanje u radionici otvoreno je svima koji imaju ideju za kratki igrani film. Sve što je potrebno jest sročiti tu ideju u jednu sms poruku, ne dužu od 160 znakova i poslati ju na broj 098/9212-756 do 2. listopada 2011. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka.

Ove će godine na festivalu, u sklopu natjecateljskog programa 'Kockice' biti prikazan film 'Miholjsko ljeto' u režiji Romane Rožić, nastao na scenarističkoj radionici Palunko 2009. godine po scenariju Hrvoja Magića.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnoj edukaciji na području scenaristike kroz organizaciju scenarističkih natječaja, razgovora i radionica kroz koje je do sada prošlo preko osamdeset polaznika, na temelju čijih scenarija su u protekle dvije godine snimljena četiri kratka igrana filma.

(R.P.B., 23.09.2011)