Preskočite na glavni sadržaj

Putuj i čini dobro! - ciklus putopisnih predavanja

'Putuj i čini dobro' naziv je ciklusa humanitarnih, putopisnih predavanja koje organizira Kolajna ljubavi - udruga posvećena pomaganju siromašnima u domovini i svijetu. Prvo predavanje iz ciklusa održat će Jasen Boko, u srijedu, 24. listopada, u 17.30 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. 
vrijeme: 24.10.2012. u 17.30 sati
mjesto: Zagreb, ZKM, Teslina 7
url: http://www.kolajna-ljubavi.hr

Jasen Boko će predstaviti svoje putovanje Mediteranom u potrazi za mjestima opisanim u Homerovoj Odiseji te detalje koji upućuju da je upravo Jadran more kojim je lutao grčki junak Odisej. Predavanje naslovljeno “Je li Odisej putovao Jadranom?” bit će popraćeno fotografijama s puta.

"Putuj i čini dobro" naziv je ciklusa humanitarnih, putopisnih predavanja koje organizira Udruga Kolajna ljubavi. Kolajna ljubavi je udruga posvećena pomaganju siromašnima u domovini i svijetu. Članovi udruge na različite načine pomažu onima kojima je to najpotrebnije, svatko prema svojim mogućnostima, poput volontiranja u domovima za djecu, donacija hrane, odjeće i potrepština. Najznačajnija aktivnost članova Udruge je briga za 23 mališana koji su smješteni u Sirotištu svetog Ante u gradu Songei u Tanzaniji. Sirotište, koje se u potpunosti financira putem donacija, Udruga je sagradila 2010. godine, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske.

Cilj putopisnih predavanja "Putuj i čini dobro" je humanitaran, prvenstveno prikupljanje donacija za izgradnju dječjeg vrtića u sklopu Sirotišta sv. Ante. No, putem predavanja želi se posjetitelje potaknuti i na odgovorna putovanja, aktiviranje u zajednici i volontiranje, a isto tako, upoznati javnost s ljepotama drugih zemalja i kultura. 

Ulaz  na predavanja je besplatan, a donacije su dobrodošle.

Više detalja o radu Udruge i o akciji “Putuj i čini dobro” možete saznati na www.kolajna-ljubavi.hr  i na FB.