Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga 'Hrvatski zvjezdani trenutci br. 2.'

Knjigu glazbenih kritika Emila Čića 'Hrvatski glazbeni trenutci br. 2. - Kritičarske teme' objavili su u sunakladništvu Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) iz Basela i zagrebačka Naklada E.Čić.
mjesto: Zagreb
Recenzent knjige Krešimir Galin ističe kako je knjiga dokument svoga vremena koje obuhvaća zadnjih tridesetak godina povijesti hrvatskoga društveno-političkog i kulturnog života iz koje se može spoznati i sama unutarnja duhovna jezgra kulture i društva.
 
Smatra kako knjiga nije samo povijesna faktografija i gotova prosudba glazbenoga i umjetničkog stvaralaštva nego poticaj za razmišljanje o autorovoj teocentričnoj filozofiji glazbe.
 
Knjiga 'Hrvatski glazbeni trenutci br. 2. - Kritičarske teme' (473 str.) podijeljena je na sedam poglavlja u kojima su obrađeni koncerti, lica i festivali, glazbena diskografija, opera i balet te sveta glazba. Cijelo jedno poglavlje posvećeno je razgovorima s uglednim glazbenicima Preradom Detičekom, Berislavom Šipušem, Miroslavom Miletićem, Tonkom Ninićem, Goranom Končarem i Mihom Demovićem. U završno poglavlje uvršteni su muzikološki tekstovi te eseji iz povijesti glazbe.

Muzikolog Emič Čić rođen je 1958. u Zagrebu. Autor je više muzikoloških knjiga, među kojima i knjige "Glazbeni aspekti u filozofiji umjetnosti Miha Monaldija".
(Hina)