Preskočite na glavni sadržaj

'Narančina kora' – premijera u GKM Split

'Narančina kora' – premijera u GKM Split
Predstava 'Narančina kora' autorice Maje Pelević bit će premijerno izvedena u četvrtak, 27. rujna, s početkom u 20,30 sati, u Gradskom kazalištu mladih Split. Redateljica i koreografkinja predstave je Jelena Bosančić Tušek, a glazbu su osmislili članovi grupe TBF, Luka Barbić i Saša Antić.
vrijeme: 27.09.2012. 20,30 h
mjesto: USA, EU
url: http://editamatan.wordpress.com/

Kostimografija i scenska rekvizita: Mario Leko
Video: Nera Miočić i Toni Mijač
Igraju: Vanda Boban, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Marjan Nejašmić Banić

O predstavi:

Mladoj  dramskoj spisateljici Maji Pelević početna točka za pisanje ovog komada bila je jedna obična reklama za 'anticelulit'. U devetnaest slika s duhovitim naslovima (Oslobodite se narančine kore, Spremna na sve, Deset pravila za savršen celulit, Muškarci vole vjerne žene,...) duhovito progovara o sustavu društvene kontrole putem medija i reklama, pojedincima kao žrtvama istih te o ispitivanju identiteta. Nalazimo se u svijetu kojim dominira ekran.

Glavna junakinja, Ona, jedna je neprilagođena žena koja se podvrgava raznim estetskim zahvatima kako bi se uklopila i bila 'obična' u svijetu koji i nije tako običan. Kroz tu transformaciju prate je dva lika, Problematičan i Zrela koji utjelovljuju stereotipe, ideje ponašanja i izgleda iz raznih časopisa za ljepotu i zdravlje. Neizostavna je i muška figura nogometaša, On, koji doprinosi stvaranju dojma da živimo u jednom vremenu izokrenutih vrijednosti i nemogućnosti uspostave normalnih međuljudskih odnosa i komunikacije.