Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj Muzeja pokreta

Muzej pokreta poziva sve studente ADU, ALU, MUZE, te preostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, da prijave vlastite radove u nekoj od ponuđenih kategorija: Pokret-Slika, Pokret-Film, Pokret-Video, Pokret-Animacija, Pokret-Zvuk, Pokret-Arhitektura, Pokret-Dizajn, Pokret-Instalacija, Pokret-Fotografija. Rok prijave je 21. lipanj.

prijava: 21.06.2012
mjesto: Kastav: Crkva S. Jelene Križarice, Crekvina
url: http://www.kkl.hr
Muzej pokreta projekt je namijenjen praktičnom istraživanju pokreta u svim navedenim medijima. Prostor namijenjen Muzeju pokreta prostor je Interneta, dakle radi se o virtualnoj formaciji. Pristupnici koji se odazovu natječaju  u mogućnosti su poslati, kao i predložiti, vlastitu izvedbeno-izložbenu formu izvan svake od ponuđenih kategorija.

U natječaj Muzeja pokreta moguće se je također uključiti i slanjem video zapisa Vašeg pokreta u trajanju do 14 sekundi.

Koncept iz kojega proizlazi projekt MP-a je – što je to pokret; postoji li pokret kao singularan medij, i to onaj kojime se vrši očuđenje, te deautomatizacija tjelesne/jezične komunikacije.

Zanima nas do koje je mjere moguće ono nepostojeće u jeziku, a što nije nepostojeće uopće, dovesti u postojanje kroz singularan jezik pokreta. Ukoliko želite participirati u Muzeju pokreta –  pristupite nam u bilo kojem umjetničkom mediju, a svoje uratke, kao i potencijalna pitanja, te propozicije šaljite na muzej.pokreta@gmail.com.