Preskočite na glavni sadržaj

DZS: Kultura i umjetnost u 2010.

Statistička izvješća Kultura i umjetnost (u izdanju Državnog zavoda za statistiku RH) izlaze redovito, svake godine, za istraživanja iz tog područja, prema periodičnosti, s detaljnim podacima o broju, prostornoj mreži, djelovanju i radu pojedinih kulturnih institucija. Publikacija Kultura i umjetnost u 2010. - Statistička izvješća (na hrvatskom i engleskom jeziku) objavljena je 17. travnja 2012., i dostupna je online, na web stranici DZS-a.
vrijeme: 26.04.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.dzs.hr/

Publikacija je izrađena na temelju podataka prikupljenih na obrascima koje su ispunile ustanove iz područja kulture i umjetnosti u Republici Hrvatskoj.

Obuhvat i usporedivost
 
Podaci o radiju, televiziji, kinematografiji, izdanim knjigama i brošurama, časopisima i novinama te knjižnicama odnose se na kalendarsku godinu, dok se podaci o kazalištima, profesionalnim orkestrima i zborovima, profesionalnom Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" te udrugama kulturno--umjetničkog amaterizma odnose na sezonu.

Podaci o izdanim knjigama i brošurama, novinama i časopisima, kazalištima, profesionalnim orkestrima i zborovima, profe-sionalnom Ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado", radiju, televiziji i inematografiji prikupljaju se svake godine, dok se podaci o knjižnicama i udrugama kulturno--umjetničkog amaterizma prikupljaju svake treće godine. Svi podaci usporedivi su s podacima iz prijašnjih godina odnosno sezona. 

Podaci o izdanim knjigama i brošurama obuhvaćaju sve tiskane neperiodične publikacije, a podaci o časopisima i novinama obuhvaćaju sve tiskane serijske (periodične) publikacije izdane u Republici Hrvatskoj, dostupne javnosti i uključene u nacionalnu bibliografiju. (tekst je preuzet iz publikacije)

Preuzmi publikaciju (Pdf format)