Preskočite na glavni sadržaj

Koncert stare duhovne glazbe Hrvatskog zagorja

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, dana 8. listopada, u 19 sati, djevojački zbor Zlatne note Zagreba pod ravnanjem Paule Fabinger-Orešković, uz soliste Kristinku Antolković i Jurja Gorupeca, priprema koncert stare duhovne glazbe Hrvatskog zagorja pod nazivom 'Zagorjana'. Koncert će se održati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi.
vrijeme: 08.10.2011. u 19 sati
mjesto: Lepoglava

U programu sudjeluje orguljaš Edmund Andler-Borić i pjesnikinja bednjanskih stihova Marija Antolković. Koncert organizira Glazbeni atelier Angelus Zagreb.
 
Zlatne note Zagreb djevojački zbor koji djeluje u Glazbenom atelieru Angelus, društvu koji je utemeljila 1992. godine profesorica glazbe Paula Fabinger-Oreškovid. Zbor njeguje višeglasno a cappella pjevanje raznih stilova. Ostvario je brojne nastupe i samostalne koncerte po hrvatskim i europskim gradovima od kojih su mnogi imali dobrotvorne – humanitarne ciljeve. Zbor ima dva samostalna CD-a i brojne snimke na kompilacijskim izdanjima. Uključen je u kulturni život zagrebačkog glazbenog amaterizma.
 
Paula Febinger - Orešković rođena je u Zagrebu, diplomirala je glazbenu kulturu, članica je HDGU-a i HUDPZ-a. U svome se radu usavršavala za zborovođu dječjih i djevojačkih zborova s kojima je postigla značajne rezultate, a na natjecanjima zborova u Varaždinu osvajala vrhunske nagrade. Surađivala je s orkestrima ZF, HRT, HV i ZKM pripremajući dječje zborove i soliste za velika vokalno – instrumentalna djela J. S. Bacha, G. F. Händela, G. Mahlera, H. Berlioza, A. Markovida, T. Proševa i drugih. Snimala je obrazovne emisije za HRT te producirala osam nosača zvuka. Svoj umjetnički i pedagoški rad objedinila je u Glazbenom atelieru Angelus koji je osnovala 1992. godine. (Izvor: MIC)