Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Selo bez žena' na europskim festivalima

Dugometražni dokumentarni film 'Selo bez žena' Srđana Šarenca u svibnju će sudjelovati na međunarodnim filmskim festivalima u Njemačkoj, Španjolskoj i Poljskoj, a od 14. do 17. travnja na Balkan Trafik Festivalu u Bruxellesu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. 
 
vrijeme: 14.04.2011.
mjesto: Belgija, Njemačka, Španjolska, Poljska
url: http://www.havc.hr
Početkom svibnja film će na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DOK Fest u Muenchenu, što se održava od 4. do 11. svibnja 2011.), biti prikazan u sklopu službenog programa DOK.guest koji ove godine predstavlja filmove iz jugoistočne Europe.
 
Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Documenta Madrid, od 6. do 15. svibnja, film je u službenoj konkurenciji dugometražnih dokumentarnih filmova, nakon čega, od 23. do 29. svibnja, sudjeluje na festivalu u Krakovu, u programu koji predstavlja recentne dokumentarce snimljene u produkciji europskih zemalja. Film će tijekom svibnja biti predstavljen i na godišnjoj konferenciji INPUT 2011 u Južnoj Koreji.
 
Film 'Selo bez žena' premijerno je prikazan na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, a to je priča o braći Draganu, Zoranu i Rodoljubu, koji kao samci žive u srpskom selu Zabrđu, a najviše od svega žele pronaći nevjeste.

Scenarist filma je Srđan Šarenac, snimatelj Pablo Ferro, producenti Les Films du Balbari (Francuska), a koproducent Mainframe Production (Hrvatska). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. (Hina)
 
Vezana vijest: Srđan Šarenac u Dokukinu, 7.4.