Preskočite na glavni sadržaj

Irena Gayatri Horvat - Nutrina svemira

Izložba Irene Gayatri Horvat otvara se u četvrtak, 9. rujna, u galeriju Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. U 19,30 sati na programu je plesna izvedba ansambla Apsaradhe.
vrijeme: 09.09.2010. 19,30
mjesto: Split; Dom Mladeži, Multimedijalni kulturni centar
url: http://www.paikstudios.com
Irena Gayatri Horvat diplomirala je 2008. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški smjer. Uz redovan program studija pedagoškog smjera te slikarstva u klasi profesora Šuteja, fakultativno je studirala i primijenjenu grafiku u klasi profesora Tišljara.

Progonjena vjetrom znatiželje istražuje oaze života, u potrazi za svjetlom i plavim nebom. Proučava i posjećuje mnoge kulture svijeta obilazeći Indiju, Nepal, Tibet, Maleziju, Tajland, Indoneziju, Južnu Ameriku… Prepuna utisaka i događaja, pretače osjećaje u slike. Bavi se još i grafičkim dizajnom, ilustracijom, fotografijom, uređenjem interijera, te snimanjem dokumentarnog materijala na putovanjima, od kojih su neki već bili prikazivani na HRT-u, te za potrebe promoviranja Prve hrvatske alpinističke ženske ekspedicije na Cho – Oyu (8201m) 2007 godine, čija je članica. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Zagreb (HDLU) od 2009. Sudjelovala je u više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj i Rumunjskoj, te na više likovnih kolonija u Sloveniji i Rumunjskoj.