Preskočite na glavni sadržaj

Bacači Sjenki izlažu u Studiju Golo brdo

Izložba izvedbenog kolektiva Bacači Sjenki otvara se u subotu, 14. kolovoza, u 20:30 sati u Studiju Golo brdo u Rovinjskom selu.
vrijeme: 14.08.2010.
mjesto: Studio Golo brdo, Rovinjsko selo
BACAČI SJENKI: PODATAK O LJUBAVI
Uoči 10-godišnjice našeg zajedničkog rada pod okriljem umjetničke organizacije Bacači Sjenki, započinjemo s re- ciklusom: re-miniscencija, re-kapitulacija, re-vizija, možda čak i re-konstrukcija. Bez re-sentimana i re-troaktivnog žaljenja. I, posve u duhu Bacača Sjenki, bez želje da bilo koji prostor-vremenski isječak Bacača Sjenki okamenimo unutar okvira “zvaničnog sjećanja”. Umjesto toga, posežemo za re-kontekstualiziranjem prisjećanja, postavljajući ga u konkretni prostor i trenutak, napučen sjećanjem mjesta i sadašnjim trenutkom svakog od prisutnih, ovdje, u studiju Golo brdo, 14. dana osmog mjeseca 2010. godine.

Tako Podatak o ljubavi putuje od početne postaje govora o Bacačima Sjenki, preko postaje govora o vama, do postaje govora o nama koji činimo zajednicu ove večeri. Preko 20 projekata u 24 grada ostvarenih uz pomoć više od 100 ko-autora i suradnika iz 16 zemalja – to su koordinate puta čiji smo zajednički navigatori, čitajući već stvorene mape Bacača Sjenki i tako stvarajući novu mapu – mapu ove večeri na Golom brdu. Želimo zaviriti pod stolnjak prostrt preko stola povijesti i, u mraku podstolja, pronaći krijesnice koje nam mogu osvjetliti pitanja vezana za ulogu ljubavi u umjetnosti, ali i bilo kojoj drugoj vrsti zajednice. Polazimo od znane meta-matematičke teoreme koja glasi: ljubav je jedina stvar koja se dijeljenjem uvećava. Dalje vam ne možemo reći, jer naše zajedničko sada i ovdje upravo počinje.
Katarina Pejović i Boris Bakal

BACAČI SJENKI je neprofitna međunarodna umjetnička i produkcijska platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, posebice u području njihove primjene u urbanim prostorima. Osnovali su je 2001. Boris Bakal i Katarina Pejović, koji čine njezino kreativno i produkcijsko jezgro. Sjedište Bacača Sjenki je u Zagrebu.