Preskočite na glavni sadržaj

Performerica Barbara Matijević u projektu Brouillon

Performerica Barbara Matijević u projektu Brouillon
Projekt "Brouillon" (hr. prijevod - "grubi nacrt") nastao je na inicijativu francuskog koreografa Borisa Charmatza, koji od 2009. upravlja Nacionalnim koreografskim centrom u Rennesu, a kojeg je za trajanje svog mandata preimenovao u Muzej plesa. Projekt će biti predstavljen javnosti 12. i 13.lipnja u prostoru "Garage" u Rennesu, a među performerima se nalazi i hrvatska izvođačica i autorica Barbara Matijević.
vrijeme: 12.06.2010.
mjesto: Rennes, Francuska
url: http://museedeladanse.org/
Sudjeluju: Boris Charmatz, Eduard Gabiu, Cédric Gourmelon, Jan Ritsem, Marlčne Saldana i Philipp Quehenberger.

Projekt je realiziran u suradnji s Centrom za suvremenu umjetnost "La Criee", te "le Pavillon"- Laboratoire de creation du Palais de Tokyo u Parizu.

"Brouillon " je zamišljen kao izložba koja kroz nestabilni postav i preklapanje propituje odnose izložbenog prostora i performansa.

Performeri postav mijenjaju u neprestani događaj, umnožavajući nepoznanice, i nudeći "prozračenu" kolekciju - grubi nacrt otvorenog muzeja.


Umjetnici čija su djela izabrali kustosi Boris Charmatz, Larys Frogier i Martina Hochmuth su Adel Abdessemed, Francis Al˙s, Atelier Van Lieshout, Jimmie Durham, Rainer Ganahl, Dmitry Gutov, Joana
Hadjithomas & Khalil Joreige, Žilvinas Kempinas, Július Koller, Gustav  Metzger, Ariel Orozco, Fred Sandback, SUPERAMAS, Artur Żmijewski.