Preskočite na glavni sadržaj

Diz.Co. - otvaranje dućana

Predstavljanje projekta Dizajnerske Kompanije, Diz.Co., održava se u srijedu, 19. svibnja, u 19 sati, u Obrtničkom prolazu 4, Zagreb.
vrijeme: 19.05.2010. 19:00
mjesto: Zagreb; Diz.Co, Obrtnički prolaz 4
Predstaviti će se filozofija projekta Diz.Co. te linija dizajna uključenog u promociju nosivih ideja projekta. Njegova misija je da na konkretan i zanimljiv način pruži uvid u odnos dizajna, njegovih korisnika, utjecaja društvenih stereotipa vezanih za dizajn te imidža kojeg stvara kroz vizualnu komunikaciju svih koji ga koriste.

Rastezljivu dimenziju dizajna komentirat će i mladi teoretičari uz bok etabliranim stručnjacima dizajna, kulture i vizualnih komunikacija.

Svoje dizajnirane prijedloge prezentirat će Tina Šepetavc modnom markom 'Slavica : hoda - pleše – nosi', s inventivnim odjevnim predmetima koji redefiniraju načine odijevanja u jednostavnim multifunkcionalnim formama, naglašavajući karakter osoba koji ih nose.

Sferu dizajna i njegove uloge u društvu komentirat će mladi autori produkt i interijer dizajna koji će biti povremena komponenta u okviru koncepta projekta Diz.ajnerskih kombinacija. Otvoreni odnos s publikom razvijat će se kroz svoj fizičko opipljivi, manufakturni, ručni i unikatni rad koji napokon dobiva mogućnost komunikacije sa društvom na intimnoj i osobnoj razini.

Dinamičnu komponentu koncepta dizajnerske kompanije i periodičnih gostovanja mladih modnih dizajnera, pretpremijerno će svojim iznimno pronicljivim te inovativnim radom najaviti Andreja Bistričić, s ekskluzivno dizajniranim komentarima modnog dizajna, a cijelu limitiranu ediciju za Diz.Co. prezentirati će 1. srpnja.