Preskočite na glavni sadržaj

'Žar ptica' odlazi na prvo gostovanje 'bez granica'

Gradsko kazalište 'Žar ptica' inicijator je novog projekta 'Dječje kazalište bez granica' kojim se želi potaknuti međunarodna kulturna suradnja i komunikacija o različitim temama bliskih svakom djetetu, na svima razumljivom kazališnom jeziku. Na prvo gostovanje bez granica, s predstavom 'Kako živi Antuntun', Gradsko kazalište Žar ptica odlazi već sutra u Tursku.
vrijeme: 21.02.2019.
mjesto: Turska; Antalija
url: http://www.zar-ptica.hr
"Naša je misija brisati granice i stvarati jedinstveni kazališni svijet u kome će se susretati različite kulture sa svim svojim specifičnostima, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, a sve s ciljem aktivnog sudjelovanja djece i mladih u kulturi i stvaranju nekog novog tolerantnijeg društva.
 
Cilj nam je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu, ali i promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja, kroz razmjenu gostovanja". - poručuju iz 'Žar ptice'.
 
Ante Krstulović će sasvim neobičnog Antuntuna iz poznate pjesme Grigora Viteza u režiji Helene Petković, igrati 22. i 23. 2. u 14.00 u Gradskom kazalištu u Antaliji.
 
Prva predstava ima humanitarni karakter, namijenjena je siromašnoj i djeci bez roditelja, a svi će gledatelji dobiti prijevod poznate hrvatske dječje pjesme na turskom, kako bi ju lakše doživjeli.