Preskočite na glavni sadržaj

Videobrasil – poziv suvremenim umjetnicima

Međunarodni festival suvremene umjetnosti SESC_Videobrasil iz Sao Paola poziva suvremene umjetnike Latinske Amerike, Kariba, Afrike, Istočne Europe, jugozapadne Azije, te Oceanije da prijave svoje radove za 17. izdanje festivala i izložbu kompetitivnog karaktera.
vrijeme: 27.10.2010.
mjesto: Sao Paolo, Brazil
Rok prijave: 10. ožujka 2011.

Novo izdanje SESC_Videobrasil festivala više nije ograničeno samo na video umjetnost, već se ovim natječajem otvara prema drugim formama i umjetničkim eksperimentima, kao što su: instalacije, performans, knjige kao umjetnički objekti, umjetnička djela nastala u različitim tiskanim formama i medijima, kao i koncepti proširenih publikacija.

Novo izdanje festivala proširuje svoju sposobnost obuhvaćanja različitih ekspresivnih formi i manifestacija, uključujući i one koji odstupaju od jednokanalnog formata.

Videobrasil nastoji uskladiti karakter festivala u skladu s vremenom i suvremenim umjetničkim praksama, kako bi zadovoljili zahtjeve za političkim i kulturnim debatama, i suočili se s ogromnom produkcijom u područjima vizualnih umjetnosti u svijetu.

Detaljnije o konceptu i natječajnim propozicijama ovdje