Preskočite na glavni sadržaj

Vedran Ružić izlaže u buzetskome Zavičajnom muzeju

Od 1. do 19. lipnja 2020. u buzetskome Zavičajnom muzeju moći će se pogledati izložba Vedrana Ružića, akademskog slikara iz Voloskoga, pod nazivom „Forbidden Melody“.
vrijeme: 01.06.2020.
mjesto: Buzet, Zavičajni muzej
Izložba se sastoji od serije slika, fotografija i umjetničkih instalacija.

Vedran Ružić, slikar i profesionalni jazz glazbenik (kontrabas i bas gitara), diplomirao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo, a prethodno je pohađao i Jazz konzervatorij u Klagenfurtu. Imao je više od 20 izložbi u galerijama u Hrvatskoj te inozemstvu. Posljednjih godinu dana fokusirao se na izvedbu serijala slika i skulptura sa ciljem povezivanja umjetnosti.
'Forbidden Melody' je serija radova koju je započeo početkom veljače 2020. godine nakon povratka s umjetničke rezidencije u Berlinu. Vraćanje u mirnu stvarnost kućnog ateljea, zimska mirnoća Liburnije i nedostatak umjetničkih aktivnosti potaknuli su ga na stvaranje serije radova inspirirane TIŠINOM. Povrh toga, pandemija koja nam se opasno približila i potpuno nas zatvorila u svoje domove i umove dodatno ga je usmjerila da tišini pridruži i IZOLACIJU.
Radovi nastali tijekom ta 3 mjeseca obilježavaju pomirenje sa svijetom kojega smo naglo doživjeli kao zarobljeništvo u "četiri zida", kao zabranjenu melodiju koja se ne smije svirati ili kao zid kojega ne možemo pomaknuti.
Tako su se tu našli radovi kućnih formata, kao što su intervencije na vratima ulaska u atelier, izrezbareni prozor, slike na otpadnim komadima polica iz kuhinje, kontrabas s elementom bodljikave žice, stare plahte kao podloga za slikanje, betonski blokovi u formi barijere suživota s društvom.

S obzirom na aktualnu situaciju, izložba se može pogledati radnim danom od 10 do 13 sati, subotom i nedjeljom po prethodnoj najavi.

https://www.facebook.com/Zavičajni-muzej-Buzet-521698637992430/

https://www.facebook.com/events/635668877291973/