Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnici HNK-a Zagreb u izravnoj komunikaciji s publikom

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu od četvrtka, 2. travnja, kreće s novim projektom u sklopu kojega će svaka dva dana objavljivati prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće.
vrijeme: 02.04.2020.
url: https://www.hnk.hr/hr/

Kako se ističe u najavi, namjera je novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta da vrijeme koje moramo provoditi izolirano - "provodimo zajedno, zanimljivo i uzbudljivo".


"Kako bi vam vrijeme u vašim domovima što brže prolazilo, i kako biste uživali u nekim djelima koja su vam nepoznata ili se podsjetili na ona koje ste zaboravili, umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ponudit će vam listu svojih prijedloga", ističu iz HNK-a.


Umjetnici zagrebačkog HNK-a, kojima je, kao i svima, za vrijeme trajanja krize zbog pandemije koronavirusa radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne će otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane.


Projekt će u četvrtak, 2. travnja, svojom porukom otvoriti intendantica Dubravka Vrgoč. Vrgoč je završila dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao kazališna kritičarka pisala je za Vjesnik te surađivala u domaćim i međunarodnim kulturnim časopisima. Deset godina bila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), šest godina predsjednica Europske kazališne konvencije, a od 2014. je intendantica HNK-a Zagreb.


Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći će se čitati na web stranicama kazališta www.hnk.hr, te na Facebook stranici HNK-a Zagreb.


U narednih tjedan dana za svoju će publiku pisati i s njom komunicirati te joj predlagati djela, glazbu i filmove prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić. (Hina)