Preskočite na glavni sadržaj

The Reality Check Workshop

U sklopu Zagreb Doxa, od 26. veljače do 1. ožujka, organizira se the Reality Check Workshop, četverodnevni program koji se sastoji od trodnevne radionice za dvanaest projekata u različitim produkcijskim fazama, jednog dana posvećenog pitching forumu, individualnim sastancima projektnih timova s TV-urednicima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova i festivala te scenarističkim savjetnicima. Rok prijave je 16. prosinac 2012.

vrijeme: 26.02.2013.
prijava: 16.12.2012
mjesto: Zagreb
url: http://zagrebdox.net
Kao voditelji radionice i moderatori pitching foruma vraćaju se Leena Pasanen i Stefano Tealdi, kojima će se pridružiti i niz gostujućih stručnjaka za različite oblike rada na dokumentarnom filmu. Jedan od projekata ove će godine osvojiti jednogodišnje online mentorstvo projekta.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da što uspješnije usvoje vještine pronalaženja međunarodnih partnera za sufinanciranje svojih filmova. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti, a u specifičnim slučajevima, timovima se može priključiti scenarist, snimatelj ili montažer. Tim sudionika u pravilu se sastoji od dva člana, a može imati najviše tri člana. Na radionici može prisustvovati do šest promatrača.

Na pitching forumu mogu sudjelovati samo članovi timova koji su sudjelovali na radionici. Tijekom pitchinga, poštovat će se zadani format: 7 minuta za prezentaciju projekta (uključujući videomaterijale i ostale vizualne materijale) i 8 minuta za pitanja članova panela. Pitching forum otvoren je za javnost.

The Reality Check Workshop potpuno je besplatan program. Polaznici izvan Hrvatske, mogu se javiti za stipendiju koja pokriva troškove puta i smještaj tijekom trajanja radionice. ZagrebDox Pro u 2013. godini stipendirat će šest polaznika.

Prijave za The Reality Check Workshop otvorene su do 16. prosinca 2012.

Uz podatke koji se ispunjavaju na prvoj stranici prijavnice (uključujući link na trailer), u drugom dijelu prijavnice treba priložiti do pet fotografija i kratku produkcijsku studiju koja sadrži: kratki sinopsis i opis likova (maks. 1 stranica), sažetak budžeta i plana produkcije (maks. 1 stranica), biografiju redatelja (1/2 stranice), referencije producenta (1/2 stranice). Studija projekta (font: Arial 11) treba biti na engleskom jeziku, budžet treba biti izražen u eurima, a trailer mora imati engleske podnaslove.

Promatrači se mogu javiti na adresu pro@zagrebdox.net nakon objave selekcije radionice. Potrebno je poslati e-mail naslova I Want to be an Observer u kojem se navodi ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona.

ZagrebDox Pro sufinancira Program Media Europske Unije.

Više