Preskočite na glavni sadržaj

Stručni skup 'Dječja knjižnica dostupna svima' - prijave izlaganja

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup pod nazivom 'Dječja knjižnica dostupna svima' koji će se održati 22. ožujka o.g., u zagrebačkoj Knjižnici Medveščak. Pozivaju se svi zainteresirani knjižničari na prijavu sudjelovanja s izlaganjem primjera dobre prakse iz svojih knjižnica. Rok za prijavu izlaganja je 20. veljače 2013.
vrijeme: 22.03.2013.
prijava: 20.02.2013
mjesto: Zagreb, Knjižnica Medveščak, Trg žrtava fašizma 7
url: http://www.hkdrustvo.hr/

Teme uvodnih izlaganja su sljedeće:
 
- dostupnost knjižničnih usluga, programa i građe djeci i mladima u Hrvatskoj,
- dostupnost knjižničnih usluga, programa i građe djeci i mladima u Sloveniji,
- dostupnost kulturnih sadržaja djeci na otocima i i drugim skupinama djece sa specifičnim potrebama (ruralne sredine, romska manjina i sl.)

Razmjena dobre prakse sadržavat će izlaganja iz hrvatskih knjižnica, a uključivat će sljedeće teme:
 
- programi za djecu i mlade s posebnim tjelesnim ili osjetilnim potrebama, teškoćama u razvoju te za djecu koja žive u posebnim okolnostima ili udaljenim zajednicama, kao što su djeca u ruralnim sredinama, na otocima, smještena u ustanovama privremenog ili trajnog smještaja, djeca iz socijalno i ekonomski depriviranih sredina, pripadnici drugih kultura i ostalih ranjivih skupina u društvu
- usluge obzirom na posebne potrebe ili posebne okolnosti u kojima dječja knjižnica djeluje,
- razvoj posebnih zbirki i građa koja zadovoljava specifične informacijske potrebe djece, te korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija koji omogućavaju pristup posebnim knjižničnim zbirkama
- suradnja dječjih knjižničara i stručnjaka u društvenoj zajednici koja vodi integraciji djece u postojeće programe knjižnica.

Za više informacija o skupu i načinu prijave posjetite www.hkdrustvo.hr