Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan prvi nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2021. (Rok: 1.12.2021.)

U organizaciji Društva za očuvanje križevačke baštine 'Križevački štatuti' i Grada Križevaca, raspisan je prvi nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju. Natječaj ima nakanu potaknuti sveopću hrvatsku javnost, i profesionalce i amatere, na stvaranje fotografskih radova vinarske, vinogradarske i podrumarske tematike, a otvoren je do 1. prosinca 2021.!
vrijeme: 01.09.2021. - 01.12.2021.
url: https://krizevci.hr/

Nakon provedenoga natječaja najuspjeliji će radovi biti objavljeni u katalogu, na izložbi te na multimedijalnim platformama, kao sintezi fotografske kreativnosti vezano uz hrvatsku vinsku kulturu danas. Natječaj je dio programa Dana europske baštine u Hrvatskoj.
 
Prijavljene će se fotografije ocjenjivati u dvije kategorije – najbolje fotografije prema izboru stručnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od istaknutih hrvatskih profesionalnih fotografa i najbolja fotografija prema izboru publike – s najvećim brojem prikupljenih lajkova na Facebook stranici Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti”. Radovi će za procjenu publici biti dostupni na Facebooku u vremenu od 25. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. Najbolji radovi bit će nagrađeni.
 
Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. prosinca 2021. godine, a rezultati će, s predstavljanjem kataloga najboljih fotografskih radova, biti objavljeni uz blagdan vinogradarskoga sveca sv. Vinka (Vincekovo) 22. siječnja 2022.