Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini (Rok: 24.6.2024.)

Ministarstvo kulture i medija, u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, četvrtu godinu zaredom nastavlja s pružanjem dodatne podrške knjižarskoj mreži putem Javnog poziva za dodjelu nagrada najboljim knjižarama kako bi se isticanjem najboljih knjižara i antikvarijata doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti te potaknulo razvoj novih praksi kao i razvoj čitateljske publike.
vrijeme: 04.06.2024. - 24.06.2024.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Za nagradu se mogu prijaviti sve knjižare, bez obzira jesu li samostalne, vezane uz pojedinog nakladnika ili u okviru knjižarskog lanca. Svaka se knjižara prijavljuje i ocjenjuje pojedinačno.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:
  1. najbolja samostalna knjižara,
  2. najbolji antikvarijat,
  3. najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca.
Za svaku se kategoriju dodjeljuje prva (4.000,00 eura), druga (3.000,00 eura) te treća (2.000,00 eura) nagrada knjižarama i antikvarijatima, a posebna se nagrada u iznosu od 3.000,00 € može dodijeliti u svakoj kategoriji i knjižarama i antikvarijatima u Gradu Zagrebu. Ukupni fond nagrada iznosi 36.000,00 € i osigurava se u proračunu Ministarstva kulture i medija. Popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove mrežne stranice objavit će se po zaključenju Javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija te Zajednice nakladnika i knjižara.
 
Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem e-prijavnice.

Tekst poziva i prijava dostupna je na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/?id=25984