Preskočite na glavni sadržaj

Prostori između: dijalozi o dizajnu izložbi

U četvrtak, 4. srpnja, u 20 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Prostori između - dijalozi o dizajnu izložbi'. Izložba ostaje otvorena do 17. srpnja.
vrijeme: 04.07.2013.
mjesto: Zagreb; HDD galerija, Boškovićeva 18
url: http://dizajn.hr
Izložba Prostori između: dijalozi o dizajnu izložbi inicirana je serijom intervjua s dizajnerima i arhitektima čiji je aktivni angažman na postavima izložbi bio poticaj za razgovor o domaćim postavljačkim praksama. Nina Bačun, Ana Dana Beroš, Mario Beusan, Dora Bilić i Tina Müller (studio Bilić Müller), Oleg Hržić, Vanja Iilić, Nikolina Jelavić Mitrović, Željko Kovačić, Damir Prizmić i Nika Pavlinek, Marko Rašić i Vedrana Vrabec (Studio Rašić) te Marko Šesnić i Goran Turković progovaraju o vlastitim iskustvima rada na postavima izložbi, pristupima u rješavanju postava, suradnji s kustosima i institucijama te komunikacijom s publikom.


Izložbom se promišlja koncept postava u suodnosu s dokumentarnim materijalom prikupljenim kroz intervju s ciljem otvaranja mjesta za diskusiju o današnjoj ulozi dizajna i arhitekture u postavima izložbi. Sama izložba Prostori između ujedno je i rezultat autorske suradnje kustosice Lee Vene i dizajnerica i arhitektica Marijane Gradečak i Katarine Matković na postavu koji je baziran na participaciji publike te direktno interpretira temu izložbe.