Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje dokumentaraca Dijane Protić u Mariboru

Na ovogodišnjem rezidencijalnom programu u okviru projekta 'Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekogranične suradnje' koji se od 8. do 30. ožujka održava u Mariboru, u Multimedijalnom centru Kibla, sudjeluje i članica udruge Sintoment, Dijana Protić, mlada dramska umjetnica iz Zagreba.
vrijeme: 18.03.2013.
mjesto: Slovenija; Maribor
url: http://www.kibla.org/

Svoj rad koji je nastao za vrijeme rezidencijalnog boravka prezentirat će 18. ožujka (ponedjeljak) u mariborskom multimedijalnom centru, nakon javne tribine 'Financiranje umjetnosti-umjetnost financiranja' gdje će se raspravljati o problemima financiranja udruga i nevladinih organizacija koje se bave kulturom i umjetnosti te o administrativno kompliciranim sustavima financiranja umjetničkih i kulturnih sadržaja, koji onemogućavaju produktivan rad kulturnih producenata, kustosa te samih umjetnika.

Na javnoj tribini će sudjelovati Jasna Kozar, akademska slikarica, Petar Tomaž Dobrila, umjetnik i jedan od osnivača Kible,  Bojan Labovič iz ureda za kulturu i mlade grada Maribora, Žiga Drobnikar i Dejan Pestotnik, kustosi i producenti  KID Kible. 

Nakon javne tribine bit će prikazana četiri kratka dokumentarna filma autorice Dijane Protić, čije su teme potraga za slikom i zvukom Maribora. Nakon ove mariborske uslijedit će i zagrebačka premijera novih dokumentaraca.

Projektom 'Tab-pisma i glazbene izvedbe poezije  Ode čovječanstvu', na slovenskom jeziku, predstavit će se još jedna gošća iz Zagreba - multimedijalna umjetnica Martina Zelenika-Moon.  

Rezidencijalni boravak u Multimedijalnom centru Kibla omogućen je u okviru projekta 'New Media Cross Border' (NMCB) koji sufinanciran programom IPA SI-HR 2007–2013.

Izvor: Sintoment, Udruga za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture