Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu projekata i programa za C23 Godišnjak hrvatske cirkuske produkcije (Rok: 28.2.2024.)

Društvo umjetnika suvremenog cirkusa u 2024. godini izdaje treći Cirkuski godišnjak i poziva sve cirkuske i ulične umjetnike u Hrvatskoj da prijave svoje djelovanje u 2023. godini.
vrijeme: 02.02.2024. - 28.02.2024.
url: https://www.dusc.hr/

U ovom izdanju će kao i prošle godine biti sadržani svi prijavljeni gotovi projekti iz sfere cirkusa i ulične umjetnosti koji su realizirani u Hrvatskoj u 2023. godini. To uključuje premijere i izvedbe cirkuskih predstava, točaka i ostalih formata cirkuskih izvedbi, cirkuske festivale i manifestacije, međunarodne i suradničke projekte, edukacijske projekte iz područja cirkusa, te sve ostale radove kao što su filmovi, izložbe i drugi projekti koji su vezani za cirkusku umjetnost, a realizirani su u 2023. godini u Hrvatskoj. Također, po prvi put, u godišnjaku će biti popis izvedbi radova u nastajanju u 2023. godini.
 
Prijave su otvorene do 28. veljače 2024. putem sljedećih obrazaca:
 
Premijerne produkcije (predstave, točke, ostali izvedbeni formati): https://forms.gle/6jBFXkLmSevwMvPf6
 
Radovi u nastajanju (work-in-progress prezentacije): https://forms.gle/Ypr1BEMhKVHUbigj9
 
Reprizne izvedbe: https://forms.gle/R6BhGbtSnkJ8aSRU8
 
Festivali i manifestacije: https://forms.gle/u6UaCNtNP7CCWnmC7
 
Međunarodni i suradnički projekti: https://forms.gle/LDUaVt5DphSWW2K58
 
Edukacija (masterclassovi, radionice, treninzi i sl.): https://forms.gle/Y9hLS5G8oTbCwrex7
 
Ostalo (filmovi, izložbe, rad s ranjivim skupinama itd.): https://forms.gle/grevSNSrPYjCodMb6
 
Projekt cirkuskog godišnjaka je pokrenut zbog potrebe za poboljšanjem vidljivosti cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj i vani te sistematičnim zabilježavanjem djelovanja autora, izvođača, organizatora, edukatora i svih drugih aktera koji djeluju u sferi cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj.

Izdavanje C23 godišnjaka podržano je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Dio je aktivnosti Nacionalne cirkuske platforme koji podržava Zaklada Kultura nova.