Preskočite na glavni sadržaj

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola na snimanje videonajava prema omiljenim knjigama (Rok: 6.5.2024.)

S obzirom na veliku zainteresiranost i zanimljive nagrade i u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja, Ministarstvo kulture i medija i ove godine objavljuje poziv za snimanje videonajava knjiga po izboru učenika osnovnih i srednjih škola.
vrijeme: 07.03.2024. - 06.05.2024.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Ovaj Poziv pridonosi razvoju čitalačke pismenosti djece i mladih te se daje poticaj na aktivno i kritičko čitanje kao temeljni cilj Nacionalne strategije. Osnovne i srednje škole pozivaju se da prijave učeničke radove elektroničkim putem, slanjem popunjene online prijavnice te ustupanjem poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda kako bi članovi prosudbenog povjerenstva mogli nesmetano prosuditi radove. Dvije su zasebne kategorije poziva: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola natječu se s videonajavom u trajanju od maksimalno 2 minute. Broj videoradova koje škola može prijaviti nije ograničen.

Ministarstvo kulture i medija nagradit će razrede iz kojeg dolazi nagrađeni učenik ili skupina učenika izletom s kulturno-umjetničkim programom prema dogovoru sa školom.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi od 7. ožujka 2024. godine do 6. svibnja 2024. godine.

Više informacija na poveznici