Preskočite na glavni sadržaj

Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2021.

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju s početkom provedbe u 2022. godini.
vrijeme: - 29.09.2021.
prijava: 29.09.2021
Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2021 podržat će projektne prijedloge čiji je cilj povećati vidljivost i cirkulaciju europskih radova/djela i umjetnika u nastajanju u Europi i šire. Također, u cilju je i povećanje pristupa i sudjelovanja umjetnika na kulturnim događanjima i aktivnostima, te uključivanja i razvoja publike. Takvi projektni prijedlozi trebali bi biti dizajnirani da doprinesu provedbi prioriteta politika EU-a u području kulture. Na taj način, cirkulacija umjetnika i djela može pridonijeti aktiviranju novih i / ili održivijih kulturnih javnih prostora. Stoga bi podržani projektni prijedlozi trebali kreirati platforme koje se mogu definirati kao izložbene, promocijske odnosno odskočne daske koje se sastoje od vodeće organizacije i organizacija članica sa zajedničkom umjetničkom uredničkom strategijom i strategijom brendiranja. Projektni prijedlozi bi također trebali sadržavati i neke od sljedećih tema i prioriteta:
  • podrška umjetnicima i kulturnim profesionalcima u nastajanju i stvaranje adekvatnih rješenja na potrebe i izazove kako bi se podržala internacionalizacija njihove karijere, a što može uključivati ​​nove modele stvaranja, prikazivanja i izlaganja, izvozne strategije i distribucije te mobilnosti i razmjene;
  • promicanje poštenog, uključivog i raznolikog okruženja za umjetnike u nastajanju, pronalazeći učinkovite načine za rješavanje rodnih razlika i borbu protiv diskriminacije. Iz ove perspektive, promicanje jednakih mogućnosti, boljih uvjeta rada i poštene naknade bit će strateška značajka predloženih projekata;
  • doprinos povećanju ekološke održivosti i svijesti sektora pokazujući sposobnost predlaganja i razvoja praksi koje doprinose Europskom zelenom dogovoru.
Svi prijedlozi trebaju predstavljati analizu potreba i obrazloženu strategiju na koji način će se rješavati gore navedene teme.

Detaljnije