Preskočite na glavni sadržaj

Plesni centar Osmijeh na svoju obljetnicu predstavlja projekt 'Plesna knjižica'

Plesni centar Osmijeh svečano će proslaviti svoj 20. rođendan od 18. do 20. svibnja u Kazalištu Trešnja, uz 6 edukativnih plesnih predstava na temu 'Plesna knjižnica'. Ove godine su mali i veliki plesači iz Osmijeha obradili 75 poučnih knjiga, romana, bajki i prenijeli ih u pokret.
vrijeme: 18.05.2018.
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1
url: http://www.plesnicentarosmijeh.com/
Tako će se na svakoj produkciji vidjeti preko 20 edukativnih knjiga u pokretu domaćih i stranih autora. Jedan od najuspješnijih plesnih centara u Hrvatskoj i regiji ove je godine odlučio djecu i mlade potaknuti na čitanje i razmišljanje o knjigama uz kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu temu.


Raspored predstava:


1. petak, 18.05. u 20:00 h

2. subota, 19.05 u 11:00 h

3. subota, 19.05. u 15:30 h

4. subota, 19.05. u 19:30 h

5 nedjelja, 20.05. u 15:30 h

6. nedjelja, 20.05. u 19:30 h


Kupnja ulaznica:


Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti u uredu Plesnog Centra Osmijeh (Donje Vrapče 22, Malešnica) u terminima 14.,15. i 16. svibnja (pon, uto i sri) od 19 - 20 h.


Cilj ovoga projekta je poticanje djece i mladih na čitanje, razmišljanje o knjigama i poukama svake priče, kao i kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu priču.


«Plesni centar Osmijeh pruža djeci i mladima puno više od same plesne tehnike i koreografija.  Djeluje u Zagrebu već punih 20 godina, a osnovan je s ciljem razvoja kreativnosti, plesnog stvaralaštva i edukacije djece, mladih i odraslih. Od plesnih stilova i tehnika djeca i mladi mogu pohađati jazz dance, hip hop, break dance, ritmiku i balet, kreativni ples, theatre jazz i druge plesne tehnike. Posebno su razrađeni programi za djecu od 3-10 godina, zatim za djecu i mlade od 10-15 godina i profesionalni plesni programi za plesače od 15 godina nadalje (ansambl Black Angels).», ističe osnivačica i umjetnička voditeljica Ivana Mavrin, profesorica psihologije, plesni pedagog, koreograf i plesni i art terapeut.


U plesnom centru radi tim od 10 vrhunskih stručnjaka, nagrađivanih profesionalnih plesača, plesnih pedagoga, psihologa koji nesebično prenose djeci i mladima svoje znanje i ljubav prema plesu i pokretu.


Uz programe za djecu i mlade, koji su pozitivno ocijenjeni i preporučeni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Osmijeh nudi i programe za odrasle. U prvom redu su to programi vježbanja i plesa, a također i edukativni programi usavršavanja za stručnjake koji rade ili žele raditi s djecom i mladima. Edukativne programe i seminare "Kreativni pokret" i "Kreativni pokret u nastavi" prošli su nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi i drugi stručnjaci iz preko 50 ustanova po cijeloj Hrvatskoj.