Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene su prijave za 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva (Rok: 27.10.2023.)

Novo, 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 24. do 26. studenog u Zagrebu. Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio - fotografija, film i video. Zaključni rok za prijavu filmova je 15. listopada 2023.! (Rok za prijave produžen je do 27. listopada 2023. godine!)
vrijeme: 01.09.2023. - 27.10.2023.
url: https://revija.hfs.hr/

Prijava radova odvija se online na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza na poveznici: https://revija.hfs.hr/prijave-2023.
 
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.
 
Revija je nacionalnog karaktera, a na njoj mogu sudjelovati filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci.
 
Svaki klub, skupina, student ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Mogu se prijaviti ostvarenja koja nisu bila prijavljena na ostalim državnim revijama.
 
Uvjeti sudjelovanja dostupni su na https://revija.hfs.hr/uvjeti-sudjelovanja/