Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za radionicu 'Moj prvi scenarij' (Rok: 20.7.2023.)

Otvorene su prijave za radionicu 'Moj prvi scenarij' koja se održava u sklopu programa Industrija ZFF-a. Radionica je namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film, a rok za prijave je 20. srpnja 2023.
vrijeme: 23.05.2023. - 20.07.2023.
url: https://zff.hr/

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 5. do 12. studenog 2023. te će se u sklopu programa Industrija i ove godine predstaviti platforma za edukaciju, suradnju i umrežavanje filmskih stručnjaka u regiji.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz ostatka Europe, uključujući sudionike/ce iz zemalja članica Potprograma MEDIA (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 21. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:
  • kratak životopis s osobnim podacima
  • sinopsis
  • scenarij ili treatment + minimalno 3 razrađene scene

Projekti iz Hrvatske, Bosne, Srbije i Crne Gore mogu se prijaviti na domaćim jezicima, no u slučaju odabira autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do sredine listopada.

Prijave se šalju na e-mail adresu inja@zagrebfilmfestival.com.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna 2023. godine.

Više informacija o prijavama možete pronaći na ovoj poveznici

Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). U prethodnih deset izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 60 projekata iz različitih europskih država, od čega 22 hrvatska autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji.

Festival financijski podupiru Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe, Zaklada “Kultura nova” te Turistička zajednica grada Zagreba.

Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Izvor: HAVC