Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za Motovunske kratke – 25 filmova za 25 godina (Rok: 18.5.2023.)

Dvadeset i pet kratkih filmova za dvadeset i pet godina festivala – Motovun Film Festival otvara prijave za ovogodišnju selekciju u natjecateljskom programu kratkog metra. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, a prijave su otvorene do 18. svibnja 2023., uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore.
vrijeme: 25.01.2023. - 18.05.2023.
mjesto: Motovun
url: https://motovunfilmfestival.com/

Uz prikazivanje pred publikom Brda filmova, i ove godine nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čim festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu. Najboljem hrvatskom filmu pripast će nagrada 'Corto montonese'.
 
Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu od 1000 Eura, a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.
 
Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2022. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.
 
S ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Brdo filmova – Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 24.4.
 
Hrvatski filmovi u konkurenciji imat će posebne premijere u okviru Motovuna u Zagrebu (24.08. – 03.09.2023.), kada će biti dodijeljena i nagrada 'Corto montonese'.
 
Festival će se održati od 22. do 29. srpnja, a za jubilarno izdanje i četvrt stoljeća Brda filmova organizatori spremaju brojne novine.
 
Prijave se primaju do 18. svibnja putem platforme FilmFreeway.

Više informacija i pravila poziva potražite na LINKU

Za dodatna pitanja obratite se na mail adresu: office@motovunfilmfestival.com.