Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' za 2021. godinu (Rok: 16.12.2021.)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila je natječaj Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj i izložbu 'Best Book Design from all over the World' koja će se održati za trajanja Sajma knjiga u Leipzigu te za izložbu 'Book Art International' koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.
vrijeme: 25.11.2021. - 16.12.2021.
url: http://www.nsk.hr
Riječ je o natječaju i izložbama na kojima se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera i tiskarskog umijeća. Natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst.

Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2021. godine. Kategorije u kojima se knjige mogu prijaviti na natječaj su: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska i reprint izdanja; katalozi.

Pozivaju se zainteresirani hrvatski nakladnici da knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj (primjerak po naslovu) do 16. prosinca 2021. godine pošalju na adresu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb, s naznakom Hrvatska lijepa knjiga te da ispune popratni obrazac za prijavu knjiga dostupan na mrežnim stranicama Knjižnice i pošalju ga na adresu e-pošte marketing@nsk.hr.

Ocjenjivački sud odabrat će najljepše oblikovane hrvatske knjige, a organizator će o njihovu izboru obavijestiti javnost na svojim mrežnim stranicama i putem medija.
Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda German Museum of Books and Writing u Leipzigu, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).