Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren HDS-ov natječaj International (Rok: 23.12.2022.)

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu kojim podupire aktivnosti hrvatskih skladatelja i glazbenih izdavača (publishera), svojih članova, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu.
vrijeme: 06.12.2022. - 23.12.2022.
url: https://www.hds.hr/
Cilj Natječaja je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime bi na kvalitetan način ostvarili dodatnu prepoznatljivost svoje zemlje, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost. Projekti koji se prijavljuju moraju biti osmišljeni za prezentaciju na međunarodnoj sceni ili tržištu.

Natjecati se mogu isključivo redovni članovi HDS-a koje HDS i njegova Služba ZAMP putem punomoći zastupaju u cijelom svijetu. Natjecatelji također moraju biti državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem u RH koji su prije pristupanja Natječaju ostvarili prepoznatljivu umjetničku karijeru u RH, odnosno pravne osobe registrirane u RH.

Prijave se podnose do 23. prosinca 2022. u 12 sati.

Cjeloviti tekst natječaja i informacije o prijavi