Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren BTL natječaj (Rok: 19.11.2021.)

Hrvatsko društvo skladatelja dana 18. listopada 2021. raspisalo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
vrijeme: 18.10.2021. - 19.11.2021.
url: http://www.hds.hr
Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, novokomponirane glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.
Taj će se cilj ostvariti:
– Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, smotri i natjecanja koji promoviraju hrvatsku glazbu koja je predmet ovog Natječaja.
– Dodjeljivanjem novčanih nagrada autorima koji sudjeluju na određenim glazbenim manifestacijama, bilo odlukom žirija ili temeljem broja izvedbi prema podacima Službe za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP)
– Organizacijom smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje.
Prijave se podnose e-mailom do 19. studenoga 2021. u 12 sati.
Propozicije natječaja →