Preskočite na glavni sadržaj

Okrugli stol o društvenim medijima u obrazovanju

Okrugli stol pod naslovom "Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju" održat će se u četvrtak, 31. svibnja, s početkom u 13 sati, u prostorijama CARNeta i Sveučilišnog računskog centra – Srce u Zagrebu, u organizaciji CARNeta. (poveznica za internetsko praćenje)
vrijeme: 31.05.2012. od 13 sati
mjesto: Venice, Italy
url: http://www.guggenheim-venice.it/

Je li učenicima dozvoljeno korištenje Facebooka i drugih društvenih mreža za vrijeme njihovog boravka u školi? Trebaju li nastavnici imati svoje profile na društvenim mrežama i učenike kao svoje prijatelje? Jesmo li svi mi kao roditelji, nastavnici, pa i kao građani, korisnici različitih internetskih usluga, svjesni mogućnosti i mogućih zamki društvenih mreža? Trebaju li nam, stoga, pravila ili preporuke kojima bi obrazovne ustanove regulirale korištenje društvenih mreža od strane svojih učenika i zaposlenika? Na ova i slična pitanja će se osvrnuti nekoliko uvodnih govornika na okruglom stolu, a predviđena je i diskusija s publikom.

Uvodni govornici su: Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Danijel Artenjak, mag. oec., Social Media Manager, iStudio, Zagreb, Fredi Glavan, prof., ravnatelj Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov, Opatija, mr.sc. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, I. osnovna škola Bjelovar i dr.sc. Ivica Botički, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb. Raspravu će moderirati Lidija Kralj, prof., voditeljica projekta "Sigurniji internet za djecu i mlade".

Okrugli stol je jedno od događanja kojima se u CARNetu obilježava upis 10. jubilarne generacije E-learning akademije, obrazovnog programa kojim se promiče korištenje informacijskih tehnologija u obrazovanju.

Internetski prijenos događanja moći će se pratiti na adresi: http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=1824, dok će naknadno biti objavljena i snimka.

Opširnije