Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen poziv za izbor povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture (Rok: 14.10.2022.)

Ministarstvo kulture i medija poziva kandidate na prijavu za izbor povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture koja će se na temu 'The Laboratory of the Future', održati od 20. svibnja do 26. studenog 2023. godine pod ravnanjem umjetničke direktorice Bijenala Lesley Lokko.
vrijeme: 12.09.2022. - 14.10.2022.
url: https://min-kulture.gov.hr/

La Biennale di Venezia - Međunarodna izložba arhitekture jedna je od najznačajnijih smotri predstavljanja suvremene arhitektonske prakse i jedinstvena je prilika za stjecanje međunarodne prepoznatljivosti hrvatskih arhitekata. Stoga putem Javnog poziva za isticanje kandidature za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture, Ministarstvo kulture i medija poziva umjetnike u području arhitekture i urbanizma na promišljanje zadane teme te prijavu koncepta za izlaganje na izložbi. Na mrežnoj stranici Venecijanskog bijenala dostupni su prezentacijski tekstovi koji definiraju ovogodišnji okvir izložbe, kao i kratko obrazloženje koncepcije umjetničke direktorice Bijenala Lesley Lokko.

Vrednovanjem cjelovite prijavljene kandidature, o izboru povjerenika hrvatskog nastupa odlučit će Povjerenstvo za odabir projekta u sastavu: arhitekt Bojan Baletić, arhitekt i predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Roman Šilje, arhitekt i hrvatski povjerenik na Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture Idis Turato, ravnateljica Muzejskog dokumentacijskog centra Maja Kocijan te Nevena Tudor Perković, predstavnica Ministarstva kulture i medija.
 
Osnovne uvjete za kandidaturu i popis dokumentacije potrebne za prijavu projekta pronađite u tekstu Javnog poziva. Kandidature se predaju u elektroničkom obliku (USB, we-transferom), preporučenom poštom ili izravno u pisarnici Ministarstva kulture i medija.

Prijave će se zaprimati do 14. listopada 2022. godine, do 17 sati. Odluka o izboru hrvatskog povjerenika na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture po donošenju će se objaviti na mrežnoj stranici Ministarstva kulture i medija.