Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen natječaj za upis novih članova u HDLU Zagreb (Rok: 3.1.2023.)

HDLU Zagreb je raspisao natječaj za upis novih članova, profesionalnih likovnih umjetnika u 2023. godini. Prijave se primaju do 3. siječnja 2023.
vrijeme: 05.12.2022. - 03.01.2023.
url: https://hdlu-zagreb.hr/

Za pristup natječaju, potrebno je na mail udruge poslati molbu sa slijedećim podacima:
 
  1. Životopis umjetnika sa popisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i umjetničkog djelovanja (skupne i samostalne izložbe), uz skeniranu diplomu, datum rođenja, mail adresu i adresu web stranice ako je umjetnik ima. Prilažu se i fotografije do 10 karakterističnih likovnih djela u attachmentu maila, uz natječajnu molbu, te dokaz o državljanstvu (ili o prebivalištu). Ove godine prednost kod upisa će imati umjetnici kojima trebaju strukovne potvrde za profesionalne umjetnike.
  2. Za umjetnike koji nemaju diplomu, uz detaljan popis umjetničkog djelovanja u zadnjih pet godina, potrebno je također priložiti i portfolio sa radovima umjetnika, koji može biti u virtualnom obliku kao web stranica ili 10-ak karakterističnih likovnih radova na fotografijama, priloženim uz životopis u attachmentu maila. Strukovnih izložbi u relevantnim domaćim galerijama treba biti najmanje 3 samostalne i/ili pet skupnih žiriranih u posljednjih pet godina.
Primljeni umjetnici koji zadovolje natječajne kriterije su obavezni platiti godišnju članarinu za godinu dana unaprijed od trenutka upisa u udrugu, koja iznosi 150 kuna i kad je plate, tada će biti upisani u Registar članova HDLU Zagreb, te će dobiti potvrdu o članstvu i člansku iskaznicu sa kojom ostvaruju besplatan ulaz ili popust u većini domaćih galerija i muzeja. Osim godišnje članarine od 150 kuna, u udruzi se ništa drugo ne plaća, sve potvrde i sudjelovanje u aktivnostima udruge za članove su besplatni.

Cjeloviti tekst natječaja→