Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2023. godini (Rok: 24.3.2023.)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv putem kojeg će s ciljem dodatnog jačanja kvalitete i vitalnosti područja suvremenog vizualnog stvaralaštva, dodijeliti potpore vizualnim umjetnicima za njihov daljnji profesionalni razvoj umjetničke prakse i jačanje vlastitih profesionalnih kapaciteta.
vrijeme: 20.02.2023. - 24.03.2023.
url: https://min-kulture.gov.hr/

Potpore će se dodjeljivati u dvije kategorije:
A| Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti
B| Poticaj umjetnicima za autorski rad na samostalnoj izložbi
 
Prihvatljivi predlagatelji su državljani Republike Hrvatske, vizualni umjetnici koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja: slikarstvo, kiparstvo, grafika, fotografija, suvremene umjetničke prakse u području vizualnih umjetnosti, primijenjene umjetnosti te vizualni umjetnici koji kontinuirano profesionalno djeluju u području vizualnih umjetnosti više od tri godine.
 
Jedan prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu na Javni poziv, ispunjavanjem elektroničkog obrasca (e-Prijavnice) u sustavu ePisarnica Ministarstva kulture i medija.
 
Prijave se podnose u razdoblju od 20. veljače do 24. ožujka 2023. u 17 sati. 
 
Uvjete Poziva s uputama za predlagatelje programa poticanja stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2023. godini potražite na https://min-kulture.gov.hr/?id=23544.