Preskočite na glavni sadržaj

Natjecanje 26 zborova Aurora Cantat u Karlovcu

Međunarodno natjecanje zborova 'Aurora Cantat' održat će se u subotu, 16. svibnja, u karlovačkom kazalištu 'Zorin dom' u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i zbora domaćina 'Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora', najavljeno je na tiskovnoj konferenciji u Zorin domu.
vrijeme: 16.05.2015.
mjesto: Karlovac; Gradsko kazalište Zorin dom, Domobranska ulica 1
url: http://www.zorin-dom.hr/

Natjecat će se 26 zborova, po jedan iz Austrije, Slovenije i BiH, te 23 iz svih krajeva Hrvatske.

Dirigentica Zore Radmila Bocek rekla je da će se zborovi i njihovih 650 članova natjecati u četiri kategorije - klasičnoj, duhovnoj, folklornoj i popularnoj glazbi, s tim da se jedan zbor može natjecati u najviše dvije kategorije.

Zborovi mogu biti različiti - mješoviti, muški, ženski, folklorni, crkveni ili klape, a pjevači moraju biti stariji od 15 godina.

Zborove će ocjenjivati tročlani žiri u kojemu su predsjednik Hrvatske udruge zborovođa Branko Starc, Bojan Pogrmilović iz Hrvatske udruge vokalnih pedagoga i sveučilišni profesor iz Francuske Henri Pompidor. Za svaku kategoriju žiri će dodijeliti zlatnu, srebrnu i brončanu nagradu za svaku kategoriju, a dva zbora s najvišim ocjenama, bez obzira na kategoriju, dodatno će se natjecati za Grand Prix i novčanu nagradu.

Posebne nagrade bit će dodijeljene dirigentima i zborovima za interpretaciju, pjevačku pedagogiju i za poseban umjetnički dojam. (Hina)