Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a (Rok: 16.10.2022.)

Muzej suvremene umjetnosti poziva zainteresirane umjetnice i umjetnike, arhitektice i arhitekte, dizajnerice i dizajnere, umjetničke skupine da prijave prijedlog umjetničke intervencije za južni plato MSU-a. Natječaj je otvoren do 9. listopada 2022.! (Produženo do 16. listopada 2022.)
vrijeme: 09.09.2022. - 16.10.2022.
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr/

Cilj je projekta aktivacija ovog kaskadno razvedenog vanjskog prostora MSU-a koji gleda na prometnicu Avenija Dubrovnik. Po izboru prijedloga odabrana autorica, autor ili skupina autora u suradnji s Prijateljima MSU-a, kustosima i tehničarima MSU-a realizirat će prijedlog na južnom platou MSU-a tijekom studenog i prosinca 2022.
 
Natječaj je namijenjen prijedlozima koji uzimaju u obzir specifičnost lokacije, održivost rada u vanjskom prostoru, postojeće umjetnine i dosadašnje načine korištenja platoa. Odabrani rad može, uz južni, zahvatiti zapadni i sjeverni vanjski prostor MSU-a.
 
O najboljem idejnom rješenju/rješenjima odlučivat će povjerenstvo u sastavu: Zdenka Badovinac, ravnateljica MSU-a, Renata Filčić, kustosica, dokumentaristica MSU-a, Iva Rada Janković, viša kustosica MSU-a i voditeljica Atelijera Kožarić, Mirta Pavić, voditeljica Odjel zaštite i restauracije MSU-a te član Prijatelja MSU-a.
 
Prijava treba sadržavati:
- radni naziv intervencije
- prijedlog točne lokacije ili lokacija
- očekivane dimenzije, težinu, materijale i način postavljanja
- opis koncepta prijedloga
- skicu prijedloga u digitalnom formatu .jpg ili .pdf
- okvirni troškovnik
- odgovor na pitanje: kako će predložena intervencija aktivirati prostor južnog platoa MSU-a
- životopis prijavitelja.
 
Prijavnice se mogu ispuniti OVDJE.
 
Organizator osigurava tehničku podršku, potreban materijal za intervenciju u iznosu do 30.000, 00 HRK bruto te honorar u iznosu od 10.000,00 HRK bruto.
 
Opis južnog platoa, vizualni materijal, analizu sadržaja i korištenja platoa kao i biografije povjerenstva možete preuzeti OVDJE.
 
Prijavitelji ispunjavanjem prijavnice potvrđuju autorstvo projekta čime ujedno jamče da su ovlašteni za predaju istog te Organizatoru Natječaja ustupaju pravo na objavu i korištenje prijavljenih vizualnih materijala za potrebe publiciranja i u promotivne svrhe.
 
Sudionici na Natječaju sudjelovanjem, odnosno dostavom radova koji sadrže potrebne osobne podatke daju privolu za prikupljanje i obradu navedenih osobnih podataka isključivo u svrhu provođenja Natječaja i vlastitih prezentacijskih aktivnosti Natječaja.
 
Nepotpune prijave ili prijave poslane van roka Natječaja neće biti uzete pod razmatranje.
 
Rezultati Natječaja bit će objavljeni najkasnije do 14. studenog 2022.
 
Projekt Točka sastajanja, u sklopu kojeg se odvija natječaj, omogućen je podrškom Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.