Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2024. - poziv umjetnicima

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb, u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York i Trust for Mutual Understanding, New York, HULU - Split, Split i Galerijom S, Koprivnica raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2024., za likovne umjetnike do 40 godina starosti, uključujući umjetnike rođene 1984. godine ili kasnije.
 
vrijeme: 06.02.2024. - 10.03.2024.
url: http://www.institute.hr/

Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu, hrabrost i inovativnost, za umjetnička djela realizirana ne prije 2023. ili 2024. godine.

Dobitnik/ca Nagrade Radoslav Putar dobva:
- 8 tjedni boravak na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, (http://residencyunlimited.org/), u trerminu u dogovoru s RU,
- samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu tijekom 2025.,
- produkciju multioriginala ili grafike u suradnji s Galerjom S iz Koprivnice,
- mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar 2025.

U obzir za natječaj dolaze djela izvedena u svim medijima likovnih umjetnosti: slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performanceu. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i/ili institucije.
Prijavljeni kandidati NE MORAJU biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu.

Natječaj je otvoren zaključno do nedjelje, 10. ožujka 2024. (do 24:00h).

Propozicije / Informacije o prijavi
 
Tijekom veljače/ožujka 2024 održat će se on-line radionice s uputama o prijavljivanju na natječaje.