Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti put raspisuje natječaj za dječje književne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica', a natječaj traje do 1. listopada 2021.
vrijeme: 04.05.2021. - 01.10.2021.
prijava: 01.10.2021
url: https://cekate.hr/

Nakon tri godine, to jest, nakon iskustva iz tri Natječaja, pokazalo se da među djecom i mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i koji su svojim radovima pokazali da su već na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim i pohvaljenim radovima bilo je prekrasnih uradaka koji svakako zaslužuju ne samo nagradu, već i objavu kroz bilo koji medij, kako bi ih čitalo što više ljudi. 

Natječaj traje pet mjeseci i namijenjen je djeci od osam do šesnaest godina. Radovi se svrstavaju u tri dobne kategorije, a najbolji imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. Proteklih godina smo dobili radove iz inozemstva, kao i nekoliko radova na drugim jezicima, djece kojima hrvatski nije materinji jezik.

Svečanost proglašenja pobjednika i uručenje nagrada održat će se u dvorani Centra i okuplja velik broj djece, roditelja i nastavnika što cijelom natječaju daje svečani karakter.

Stručno povjerenstvo u sastavu:
Enes Kišević, pjesnik i glumac,
Ksenija Kušec, književnica,
Sonja Zubović, književnica
izabrat će najbolje radove i na svečanosti proglasiti pobjednike kao i pohvaljene autore. 
 
Nagrade su vrijedne ali i poticajne za daljnje čitanje i bavljenje književnošću – tablet čitači i knjige.

Prijaviti se možete na e-mail knjiganijehrana@gmail.com

Pravila natječaja možete pročitati OVDJE.