Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj: Pišem ti priču vol. 12 (Rok: 1.6.2024.)

Gradska knjižnica Samobor raspisala je dvanaesti put natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2024. pošalju svoje kratke priče.
vrijeme: 02.04.2024. - 01.06.2024.
url: https://www.samobor.hr/knjiznica/

Priče mogu biti dužine do 9000 znakova te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor i na mrežnim stranicama Knjižnice.
 
Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske. Uz priče je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja i adresu elektroničke pošte te broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju). Odluku o najboljim pričama donijet će žiri u sastavu: Đurđica Čilić i Anera Ryznar te iz redova knjižničara Draženka Robotić.
Natječaju i ove je godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.
 
Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2024. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor.
 
Pravila natječaja:
 
  • Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske samo s jednom pričom
  • Natječaj je anoniman
  • Priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama)
  • Nagrade su novčane: 1. nagrada 400 eura; 2. nagrada 350 eura; 3. nagrada 250 eura

Priče šaljite na e-mail: infogks@samobor.hr Ukoliko nemate e-mail, pošaljite priče klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430

izvor