Preskočite na glavni sadržaj

Martin Messier Sewing Machine Orcestra

U velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, 25. i 26. ožujka, s početkom u 20 sati, održava se performans i razgovor s kanadskim umjetnikom Martinom Messierom. Broj mjesta je ograničen te je potrebna prethodna najava.
vrijeme: 25.03.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.kontejner.org
Četvrta uzastopna sound art godina u Galeriji Močvara započinje orkestrom singerica.Tijekom čak dvije melodično-nostalgične noise večeri maštu golica i slušne kanale škaklja Martin Messier - kanadski umjetnik i performer karakterističan po kompleksnoj, izmaknutoj i radosno čudnovatoj estetici zvuka i ritma. Osam šarmantnih dama minulih industrijskih vremena na magičan će način svojom lumino-sonornom prisutnošću odnijeti publiku u sanjive univerzume i otpjevati himnu tangencijalnih mogućnosti svakodnevnih predmeta.

Messier pred publikom ni u kojem slučaju ne šiva, nego na jedinstven način zvukom oživljava stare singerice uspavane prije mnogo desetljeća. Prvi će ih put u Hrvatskoj oživiti dvaput za redom, u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo: u orkestru kojemu sedma sila često tepa 'the eight little singers', a koji nije ni komorni, ni gudački, ni simfonijski već zvučno-šivaći, publika će moći uživati tijekom dvije večeri, u utorak 25. i srijedu 26. ožujka 2014. godine, uz opušteni razgovor s umjetnikom koji će dodatno začiniti početak nove sezone u Galeriji Močvara.
 
Broj mjesta na performansima je ograničen. Mjesto se može rezervirati do 18.00h na dan održavanja performansa, na e-mail adresu galerija@mochvara.hr

Martin Messier (CA) je skladatelj, performer i novomedijski/video umjetnik iz Quebeca, Kanada. Predstavljao je svoje performanse, live elektroniku, instalacije, videoglazbu te glazbu za ples i kazalište na mnogim međunarodnim festivalima, među kojima su i Mutek (Kanada), Festival TransAmériques (Montreal), Bang on a Can (NY), Transmediale (Berlin) i Sonar (Barcelona).
 
Rad je ostvaren uz podršku kanadskog Vijeća za umjetnost (Canada Council for the Arts). Predstavljanje je omogućeno podrškom organizacije Le Conseil des arts et des lettres du Québec.

Organizatori: Udruženje za razvoj kulture 'URK' + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić, Ivana Jelača & Tereza Teklić