Preskočite na glavni sadržaj

KUFER premijerno predstavlja predstavu 'Idi negdje drugdje'

Satiričnu predstavu 'Idi negdje drugdje', nastalu prema tekstu mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice, kazališna skupina KUFER premijerno će predstaviti u srijedu, 17. veljače 2016., na daskama Kazališta KNAP-a.
vrijeme: 17.02.2016.
mjesto: Zagreb, Kazalište KNAP - Centar KNAP, Ivanićgradska 41 a
url: http://kufer.hr/

 
U žarištu jednosatne predstave kompilacija je tekstova (To F**k Because We Want i dio iz The Conspirators Project) spomenute autorice čija se cjelina u svojoj osnovi, bavi mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti. Napisani kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno i snažan i suptilan, obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva, a tematske silnice nisu zaobišle ni aktualna goruća pitanja, poput  imigranata, različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima, svim onim temama koje su neizbježni dio naše svakodnevice.

Na izvedbenom planu, autorski tim pokušava eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već  Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

Redateljska je palica u suverenim rukama Helene Petković, dok su 'producentske dionice' povjerene kazališnoj skupini KUFER, odnosno Nini Križan i Petri Glad. Za glazbenu je kulisu zaslužan Damir Šimunović, foto-kolaž složio je Neven Petrović, a grafičko oblikovanje potpisuje Dora Đurkesac. U glumačkim su interpretacijama svestrana Ivana Krizmanić poznata po svojim osebujnim izvedbama u lepezi angažiranih projekata renomiranih redatelja u Kazalištu ITD te nova glumačka nada s juga Dalmacije, šarmantna Karla Brbić, inače uzdanica Kazališta Trešnja, nagrađena i za svoju filmsku rolu na Danima hrvatskog filma.

U kalendar KNAP-a za veljaču upisane su dvije izvedbe predstave, premijerna koja je na rasporedu 17. veljače u 20 sati, i druga za širu javnost, dva dana kasnije, 19. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice možete rezervirati u Kazalištu KNAP, putem mejla ili facebook stranice gdje se može ostvariti popust. (Kufer.hr)