Preskočite na glavni sadržaj

Kreativna Europa: Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2024. (Rok: 31.1.2024.)

Kreativna Europa: Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2024. (Rok: 31.1.2024.)
Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) je u okviru programa Kreativna Europa otvorila Poziv na dostavu prijedloga za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju s rokom za predaju projektnih prijedloga 31. siječnja 2024. godine u 17:00 CET.
vrijeme: 02.11.2023. - 31.01.2024.
url: https://deskkultura.hr/hr/

Ovim pozivom podržat će se projekti usmjereni na promicanje europskih umjetnika u usponu i njihovih djela, poboljšanje njihove međunarodne vidljivosti i olakšavanje njihove cirkulacije. Projekti bi trebali poboljšati pristup i sudjelovanje u kulturnim događajima i aktivnostima, povećavajući angažman i razvoj publike. Također, projekti moraju biti osmišljeni kako bi pridonosili provedbi političkih prioriteta EU-a u području kulture, a posebice uvjeta rada umjetnika.
 
*Djelovanje europskih platformi otvoreno je za sve kulturne i kreativne sektore. Međutim, s obzirom na to da ova aktivnost ima za cilj ostvarivanje ciljeva Kulturne komponente Programa, projekti koji uključuju isključivo organizacije iz audiovizualnog sektora nisu ciljani korisnici.
 
U svrhu ove aktivnosti, projekti će morati uspostaviti platforme koje se mogu definirati kao izlozi ili odskočne daske sastavljene od koordinirajuće organizacije i organizacija članica, sa zajedničkom strategijom programiranja i brendiranja.
 
Više informacija pronađite na: Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2024 (deskkultura.hr)