Preskočite na glavni sadržaj

[Kreativna Europa] Ispričajte svoju priču o europskoj baštini! – poziv za financiranje Dana europske baštine 2023. (Rok: 28.2.2023.)

Priče o europskoj baštini (European Heritage Stories) je inicijativa Europske komisije i Vijeća Europe dodjele bespovratnih sredstava za inovativne projekte koje su razvile lokalne zajednice diljem Europe. Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promovirati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura. 
vrijeme: 20.01.2023. - 28.02.2023.
url: https://www.europeanheritagedays.com/Story

Dani europske baštine su događaji koji okupljaju europske građane kako bi proslavili, podijelili i podržali aktivnosti koje poduzimaju lokalne zajednice u Europi, a njihova paneuropska priroda pomaže u isticanju europske dimenzije i vrijednosti europske baštine. Uz inicijativu Priče o europskoj baštini, lokalne zajednice diljem kontinenta pozivaju se da podijele svoje posebne priče o europskoj kulturnoj baštini.
 

CILJ POZIVA

  • potaknuti ljude da se bave europskom kulturnom baštinom i ojačati osjećaj pripadnosti europskom zajedničkom prostoru;
  • prikupiti svjedočanstva/priče koje daju uvid u to kako zajednice razumiju europsku dimenziju lokalne baštine;
  • identificirati i promovirati zajednice koje se bave baštinom u skladu s europskim vrijednostima i dugoročnom perspektivom suradnje;
  • nagraditi zajednice za njihov trud i potaknuti ih da dalje razvijaju svoje priče;
  • motivirati i potaknuti zajednice, dobitnike nagrada za europsku baštinu/nagradu Europa Nostra i mjesta s oznakom europske baštine (EHL) da sudjeluju u Danima europske baštine.
Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promovirati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura.

Rok za predaju prijava je 28. veljače 2023.

Izvor/dodatne informacije:
https://deskkultura.hr/