Preskočite na glavni sadržaj

[Kreativna Europa] Culture Moves Europe –poziv za domaćine rezidencija (Rok: 15.6.2023.)

Otvoren je Culture Moves Europe – poziv za domaćine rezidencijalnih boravaka kojeg provodi Goethe Institut u okviru potprograma Kultura programa Kreativna Europa. 
vrijeme: 15.03.2023. - 15.06.2023.
U okviru nove sheme Culture Moves Europe otvoren je poziv za domaćine rezidencija koji pruža financijsku potporu organizacijama i umjetnicima registriranim u jednoj od 40 zemalja koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.  Svrha potpore je pružiti financijsku potporu domaćinima /organizacijama zainteresiranim za provedbu rezidencijalnih projekata.

Poziv je namijenjen pravnim osobama koje imaju kapacitete (ugostiti rezidencijalni projekti, objekt, zaposlenike, mogućnost mentorstva) i iskustva u organizaciji i provedbi kreativnih aktivnosti umjetničkih rezidencijalnih boravaka u trajanju od minimalno 22 dana, a koje djeluju u sektorima zastupljenim u potprogramu Kultura (arhitektura, kulturna baština, moda i dizajn, književni prijevodi, glazba, izvedbene umjetnosti, likovne umjetnosti).
Pozivom domaćinima rezidencijalnih boravka želi se potaknuti suradnja domaćina, umjetnika i/ili kulturnih profesionalaca različitih profila i različitih disciplina s ciljem daljnjeg razvoja umjetničkog i kulturnog ekosustava diljem Europe.

Detaljnije