Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatsko čitateljsko društvo pokrenulo godišnju dodjelu ‘Priznanja Đurđa Mesić’ (Rok: 30.6.2023.)

S ciljem unapređivanja kvalitete izobrazbe čitanja i pismenosti na svim razinama, razvijanja svijesti o utjecaju čitanja i važnosti pismenosti, promicanja razvijanja onog stupnja pismenosti i čitateljskih sposobnosti koje su u skladu s jedinstvenim mogućnostima svakog pojedinca, Hrvatsko čitateljsko društvo pokrenulo je godišnju dodjelu ‘Priznanja Đurđa Mesić’ pojedincima i/ili ustanovama i drugim organizacijama za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenosti.
vrijeme: 07.06.2023. - 30.06.2023.
url: http://hcd.hr/

Godišnje Priznanje dodjeljivat će se od 2023. godine na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna, pojedincima koji su državljani Republike Hrvatske, te pravnim osobama. 
 
Odjednom se mogu dodijeliti do dva priznanja. Prijedlog za dodjelu Priznanja mogu predložiti članovi Hrvatskog čitateljskog društva, ustanove, udruge i druge osobe.

Dokumentacija za kandidate sastoji se od pisanog obrazloženja, kandidature i eventualnog priloga. Obrazloženje mora biti sažeto, ne dulje od dvije stranice formata A4 ili jednog arka brajice s jasnim razlozima kandidature predloženika.

Povjerenstvo za dodjelu Priznanja prema potrebi može zatražiti dopunsku dokumentaciju.
Predlagatelji su obvezni naznačiti svoju adresu za kontakt.

Prijedlozi se šalju elektroničkom poštom na hcd.tajnistvo@gmail.com s naznakom predmeta Za „Priznanje Đurđa Mesić“. Isti predlagatelj može podržati samo jednog kandidata u tekućoj godini.

Rok za slanje prijedloga je 30. lipnja 2023. godine.
 
Upravni odbor Hrvatskog čitateljskog društva imenovalo je predsjednika/cu i članove Povjerenstva za dodjelu „Priznanja Đurđa Mesić“. Povjerenstvo ima 5 članova. Predsjednika/cu i članove Povjerenstva imenuje se na vrijeme od dvije godine. U razdoblju 2023.– 2024. Upravni odbor Hrvatskog čitateljskog društva imenuje abecednim redom članove Povjerenstva: Danko Plevnik, Karolina Zlatar Radigović, Kristina Čunović, Ljiljana Sabljak i predsjednica Povjerenstva Margareta Matijević Kunst.
 
Opširnije: “Priznanje Đurđa Mesić” – Hrvatsko čitateljsko društvo (hcd.hr)