Preskočite na glavni sadržaj

We Move Music Croatia objavljuje nove natječaje za sufinanciranje izvođača

We Move Music Croatia najavljuje otvaranje novih natječaja za sufinanciranje izvođača. Ovi natječaji pružaju izvanredne prilike za potporu i promociju glazbenih umjetnika te potiču međunarodnu razmjenu i stvaranje novih glazbenih iskustava.
vrijeme: 12.07.2023. -
url: https://wemovemusic.hr/

1. EXCHANGE ARTIST PROGRAM
  • Razmjena podrazumijeva da hrvatski izvođač pozove stranog izvođača na zajednički koncertni nastup na teritoriju Republike Hrvatske, dok strani glazbeni izvođač poziva hrvatskog izvođača na zajednički nastup u zemlji djelovanja stranog izvođača.
  • Poziv je namijenjen izvođačima koji su zainteresirani za predstavljanje u inozemstvu u suradnji sa stranim partnerom i nije namijenjen promotorima/organizatorima događaja. Podnositelj zahtjeva mora biti sam izvođač ili njegov predstavnik (menadžer, član benda).
  • Za jednu razmjenu (dva koncerta) u okviru natječaja potpornog programa We Move Music Croatia  - Artist Exchange Program određen je iznos 1.000,00€.
Cilj ovog programa je podržati suradnju hrvatskog izvođača s odgovarajućim inozemnim partnerom koji će osigurati posjećenost hrvatskom izvođaču pri nastupima u inozemstvu. Iskustva stečena pri nastupima u inozemstvu ključni su korak za izvođače pri ulasku na inozemno tržište. Osim toga, program razmjene također pruža značajan obrazovni dio sa sudjelovanjem važnih glazbenih profesionalaca aktivnih u organizaciji inozemnih koncerata, koji će podijeliti svoja praktična iskustva.

Osnovni uvjeti:
  • Glazbeni umjetnik mora imati razrađen plan razmjenskog projekta koji će se održati u razdoblju od 15. srpnja do 15. prosinca 2023. godine u suradnji s inozemnim partnerom (glazbenim umjetnikom ili zakonskim zastupnikom inozemnog umjetnika/grupe). Plan mora sadržavati: potvrđene datume oba koncerta; nazive klubova/mjesta na kojima će se koncerti održati; plan promocije.
  • Informacije o inozemnom partneru i razlog odabira; opis namjere i daljnjih mogućnosti suradnje s inozemnim partnerom u budućnosti
  • Izvođač može biti podržan/a na ovaj način samo jednom u 2023. godini.
  • Izvođač se obvezuje promovirati organizaciju We Move Music Croatia na promotivnim materijalima vezanim uz koncertna izdanja (web stranice, društvene mreže, tiskani promotivni materijali).
  • Izvođač se, u slučaju odobrenja potpore, obvezuje izraditi kratki izvještaj o održanim koncertima u roku od 14 dana od održavanja istih. Izvještaj treba sadržavati: informacije o tijeku i posjećenosti koncertnih nastupa, minimalno 2 medijska izvješća vezana uz koncerte u obliku linka ili skeniranog dokumenta i foto dokumentaciju.
  • Financijska potpora će biti isplaćena na temelju ugovora s izvođačem (u slučaju glazbenog sastava, jednom od članova sastava), nakon dostave izvještaja.
Zahtjevi se primaju putem elektroničkog obrasca Artist Exchange Program na linku https://wemovemusic.hr/service/artist-exchange-program-funding/ 
 

2. SUFINANCIRANJE MINI TURNEJA
  • Financijska potpora izvođačima koji imaju više nastupa u inozemstvu, ali se ne mogu uklopiti u već uspostavljeni natječaj za Financiranje turneje.
  • Mini turneja je definirana kao 2 – 6 uzastopnih koncerata u inozemstvu (isključujući ex-Yu zemlje).
  • Maksimalan iznos financiranja Mini turneje je 1.000,00€.
  • Točan iznos bit će izračunat s obzirom na parametre Mini turneje: udaljenost između Hrvatske i mjesta održavanja nastupa te broj istih
  • Izvođač se može prijaviti za sufinanciranje Mini turneje samo jednom godišnje, a maksimalno tri puta može dobiti sufinanciranje za istu
  • Izvođač ne može koristiti sufinanciranje Turneje i Mini turneje u istoj godini
  • Iznos sufinanciranja bit će obrazložen izvođaču prije odlaska na Mini turneju i bit će isplaćen nakon povratka
  • Izvođač se, u slučaju odobrenja potpore, obvezuje izraditi kratki izvještaj o održanim koncertima u roku od 14 dana od održavanja istih. Izvještaj treba sadržavati: informacije o tijeku i posjećenosti koncertnih nastupa i foto dokumentaciju.
  • Financijska potpora će biti isplaćena na temelju ugovora s izvođačem (u slučaju glazbenog sastava, jednom od članova sastava), nakon dostave izvještaja.
 Link za prijavu Mini turneje: https://wemovemusic.hr/service/mini-tour-funding/
 
Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) osnovali su Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG), a projekte podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor:
We Move Music Croatia