Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za međunarodnu rezidenciju Summer Sessions 2024 (Rok: 1.5.2024.)

U tijeku su prijave za Summer Sessions 2024 - kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije.
vrijeme: 21.03.2024. - 01.05.2024.
url: https://summersessions.net/
Summer Sessions su kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije. Svakog ljeta podržava umjetnike i dizajnere na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu. Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna. Tijekom ovog razdoblja, razvit ćete svoj projekt od koncepta do gotovog rada, spremnog za prikazivanje.

Tko se može prijaviti?

Umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom te su (1) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i (2) žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions.

Partneri koji sudjeluju su:

- V2_, Nizozemska
- Schmeide, Austria
- LAC - Laboratório de Actividades Criativas, Portugal
- Museu Zer0 - Instituto Lusíada de Cultura, Portugal
- Tabakalera, Španjolska
- Sardegna Teatro, Italija
- Metamedia, Hrvatska

Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.
 
Detaljnije:
https://metamedia.hr/otvorene-prijave-summer-sessions-2024-medunarodna-rezidencija/

Za prijavu posjetite https://summersessions.net/apply , rok je 1. svibanj 2024.

Za sve dodatne informacije javite se na: info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr.