Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za izložbeni program Studio-galerija KLET za 2025. godinu (Rok: 18.8.2024.)

Studio-galerija KLET i Smak Press vas pozivaju da prijavite prijedloge na natječaj za izložbeni program u 2025. godini. Moguće je prijaviti samostalnu ili skupnu izložbu. Tehnike i mediji radova nisu ograničeni. Programski je poziv otvoren autori/ca/ma iz regije svih generacija. Prijave su otvorene do 18. kolovoza 2024. godine (do kraja dana).
vrijeme: 28.06.2024. - 18.08.2024.
url: https://www.instagram.com/super.klet/

Za prijavu je potrebno popuniti online prijavnicu koju možete pronaći ovdje.
 
Odabranim izložbama nezavisna izdavačka kuća Smak Press će producirati plakate umjetnika izrađene specifično za pojedinu izložbu održanu u studiju-galeriji Klet.
 
Fotografije galerije i cijelog prostora mogu se preuzeti ovdje, a fotogalerije izložbi održanih prethodne sezone možete pronaći ovdje. Sve dodatne informacije i upite poslati na e-mail javisekleti@gmail.com.
 
Pristigle prijedloge razmatrat će članovi udruge Studija-galerije Klet. Odabrani prijedlozi kao dio godišnjeg izložbenog programa bit će predloženi za financiranje Gradu Zagrebu i Zakladi "Kultura nova".
 
Rezultati poziva bit će objavljeni tijekom mjeseca rujna.
 
Udruga Studio-galerija Klet okuplja nekolicinu entuzijastičnih pojedinaca koji su u napuštenim garažama dvorišta haustora Ilice 73 stvorili prostor za širenje kreative. Ambiciozni i u gerliskom do it yourself štihu, cilj im je podržati alternativnu kulturnu scenu i stvoriti opušteni prostor za umjetnike svih područja, one koji će to tek biti i za one će ih tek podržavati.
 
Nekad zapuštene garaže tako su sada obnovljeni prostori namijenjeni izložbama, radionicama, filmskim projekcijama i svemu što obogaćuje gradsku alternativnu kulturnu scenu.
 
Od kraja 2023. godine kada je prostor otvorio javnosti svoja vrata, do lipnja 2024. godine u suradnji s nezavisnom izdavačkom kućom Smak Press održalo se ukupno 14 uspješnih izložbi i izvedbi među kojima su izlagali i umjetnici kao što su Stefan Ćirić, Matija Šantić, Marko Hrastovec, Glitchboy2000 i Komscho, kolektiv Crystalclean supply, Klara Rusan - Klarxy, Mislav Lešić, Zvonimir Haramija, Bráulio Amado, Karlo Klen, Josipa Tadić i Dora Fodor.